Σύλλογος

Δ.Σ.

Πρόεδρος : Αλεξίου Αριστείδης
Αντιπρόεδρος : Μπλέτσας Κων/νος
Γεν. Γραμματέας : Νίτσας Δημήτριος
Αναπλ. Γεν.Γραμματέας : Κουτσονάσιος Αλέξανδρος
Ταμίας : Βούκιας Αποστόλης
Μέλος : Βράκας Χρήστος
Μέλος : Κουτσονάσιου Στεφανία

Λίγα λόγια για το Σύλλογο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Γαρδικίου έκανε την εμφάνισή του, έστω και ανεπίσημα, το Μάρτιο του 2012 διοργανώνοντας με τεράστια επιτυχία το 1ο Αντάμωμα Γαρδικιωτών στα Τρίκαλα συγκεντρώνοντας πάνω από 700 άτομα σε ένα ασφυκτικά γεμάτο κέντρο εκδηλώσεων. Η τεράστια επιτυχία αυτής της εκδήλωσης σε συνδυασμό με τη συγκινητική στήριξη όλων των συγχωριανών στάθηκε αφορμή προκειμένου η ιδέα πολλών χρόνων να υλοποιηθεί.

Έτσι, το Νοέμβριο του 2012 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Γαρδικίου παίρνει σάρκα και οστά από μία ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι εδώ και χρόνια δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για το Γαρδίκι .Ήδη εδώ και εννέα χρόνια, κάποια από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου έχουν δημιουργήσει το επίσημο site Νεολαίας Γαρδικίου ,το gardiki.gr ,το οποίο σήμερα αποτελεί σημείο αναμνήσεων και ηλεκτρονικής συνάντησης για όλους τους συγχωριανούς μας έχοντας πάνω από 7.000 φωτογραφίες και βιντεάκια από εκδηλώσεις, εκδρομές και άλλες αθλητικές δραστηριότητες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς.

Σκοπός του συλλόγου είναι:
  • Η διοργάνωση πάσης φύσεως κοινωνικών, πολιτιστικών, αθλητικών εκδηλώσεων και χοροεσπερίδων για την ενδυνάμωση και σύσφιξη των σχέσεων της νεολαίας του χωριού Γαρδικίου.
  • Η πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη των μελών του και η συνένωσή τους με στενούς δεσμούς συνεργασίας και αλληλεγγύης.
  • Η προάσπιση και ανάδειξη της λαογραφικής παράδοσης του Γαρδικίου και η προβολή των ηθών και εθίμων του τόπου.
  • Η προαγωγή και διάδοση των δημοτικών τραγουδιών και χορών του τόπου.
Τα χρόνια βέβαια είναι δύσκολα, μα αυτό δεν στέκεται εμπόδιο . Το κέφι και η όρεξη για δουλειά, κρατά τον Σύλλογο ενωμένο και δυνατό. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου σε συνεργασία με τα μέλη του κινητοποιούνται δυναμικά διοργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις, χορούς και εκδρομές ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.Αξιοσημείωτο είναι και το δυναμικό παρών του συλλόγου σε αφιερώματα για τον τόπο μας,σε εκθέσεις φωτογραφίας , αγώνες κατά των ναρκωτικών, της ανεργίας και του ρατσισμού, δωρεές χρημάτων και άλλων αγαθών.

Και η δράση του Συλλόγου δεν τελειώνει εδώ:
  • Σύσταση ομάδας αιμοδοσίας,
  • Σύσταση χορευτικών τμημάτων,
  • Δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας με ενεργή συμμετοχή στο πρωτάθλημα 8*8 στα Τρίκαλα